Peppe Ingewerer liquer

Peppe Ingwerer liquer

Peppe inkiväärilikööri. Tämä jännänvärinen (kiljun värinen?) juoma on kotoisin Berliinistä. Mutta kerrottakoon alkuun mistä tämä saapui Berliiniin.

Ingewerer likööri on keksitty Bernissä, Sveitsissä. Peppe nimisellä miehellä oli idea kehitellä oma inkiväärilikööri. Vuoden kestäneiden kokeilujen aikana hän keitteli, testaili kunnes hän tunsi löytäneensä oikean reseptin. Hän työskenteli Cairo nimisessä baarissa Bernissä. Siellä hän tarjosi Ingeweriä ystävilleen ja vierailleen ja he pitivät siitä. Pikkuhiljaa ihmiset halusivat ostaa itselleen oman pullon mutta hän ei halunnut myydä sitä vaan pitää vain harrastuksena. Eräs hänen ystävänsä totesi että tehdään se yhdessä ja he kumpikin investoivat siihen tuhat euroa. Alussa he totesivat ”Kun voimme tehdä tästä pienen bisneksen me myös teemme sen”. Kolme vuotta myöhemmin myynti oli jo 1500 pulloa kuussa.

Ingewerer on kokonaan käsityötä. Se on vegaaninen ilman mitään lisäaineita ja on 24% vahvaa.

He myivät sitä vain baareissa, clubeilla ja ravintoloissa. He eivät tehneet mitään markkinointia, ei edes Facebookissa. He uskoivat suusta suuhun markkinointiin ja se toimi. Ihmiset alkoivat rakastamaan juomaa. Se toimi parhaiten shottina baareissa ja klubeilla. Ihmiset, varsinkin naiset rakastivat juoda shotin joka oli niin erilainen kuin Jägermeister, Tequila tai Vodka. Ja he rakastivat myös sitä että se oli keksitty Sveitsissä.

Marraskuussa 2016 Berliiniläinen pariskunta yhdessä Sveitsiläisten yrittäjien kanssa perustivat Peppe Deutschland GmbH:n. Sveitsiläiset opastivat Ingewerer liköörin valmistuksen ja siitä lähtien Rolf ja Barbara on myynyt sitä Berliinissä. Voit törmätä tuotteeseen monissa baareissa Berliinissä taikka nähdä heidän myymässä inkiväärishotteja kanisterista ulkoilmatapahtumissa.

 

 

Olin yllättynyt inkivääriliköörin mausta, odotusarvona oli polttava viinanmakuinen shotti mutta tämähän olikin oikein pehmeä maulleen. Tuoksu antoi joulumaisia tuntemuksia ja tästä voisi kehitellä myös glöginä nautittavan juoman. Tarkoitus on koittaa tätä Moscow Mulessa ainakin ja Sprizz tyylisenä juomana.

 

 

https://www.ingwerer.de/

 

Yksi ajatus artikkelista “Peppe Ingewerer liquer”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.